Laten we burn-out een HALT toeroepen door kennis te delen

burn-out preventie

Preventie Burn-out

Ik zet me in om binnen bedrijven de grote toestroom van mensen met een burn-out een halt toe te roepen.

De magische truc

We hebben allemaal onzekerheden en bepaalde blokkades die onze groei belemmeren. Blokkades zorgen ervoor dat je niet leeft vanuit je volle potentieel. Deze blokkades komen voort uit verkeerde gedachten. Niet helpende gedachten als: 'Ik ben niet goed genoeg', of 'Dat lukt mij nooit' of 'Wie ben ik dat..' of 'Een ander kan dat  beter'.

De truc is om je brein aan te pakken zodat je op magische wijze merkt dat je zelf controle hebt op jouw leven. Ongeacht de situatie waarin je nu verkeerd.

Onbegrip

In 2010 ben ik zelf omgevallen door een burn-out. Ik begreep er niets van!

 • Ik ben sterk
 • Ik ben flexibel
 • Ik ben betrokken
 • Ik ben een harde werker
 • Ik ben spontaan
 • Ik ben gemakkelijk in de omgang

Ik ben niet kapot te krijgen

Dacht ik.....

Waarom ik wel en jij niet?

Het hield me bezig. Waarom val ik om en jij niet? Altijd dacht ik dat dit mij niet ging gebeuren. Als het tegenzit, haal je diep adem, en ga je gewoon door.

En laat dat nou net de reden zijn waarom ik ben omgevallen!

Anti Burn-out!

Ik heb mezelf ten doel gesteld om de grote verwachte toestroom van (jonge) mensen met een burn-out een halt toe te roepen. Het enige dat nodig is, is een beetje kennis over je brein en de wil om die kennis toe te passen. De noodzaak is groot! Maar als diezelfde toestroom mensen een beetje op mij lijken voor mijn burn-out, dan is dat nog een behoorlijke klus.

Ben jij er ook van overtuigd dat het jou nooit gaat gebeuren?

Dat maakt burn-out preventie extra uitdagend?

Met beide voeten op de grond

Ooit heb ik een cursus gedaan positieve psychologie en daarin werd het me heel duidelijk. Het heeft geen zin om te communiceren over zaken waar de ander niets mee heeft. De groep die in een burn-out kan komen heeft niets met mediteren, dat is zweverig gelul. Daar doen ze niet aan. Ik hoor het mezelf nog zeggen:

"We leven om te presteren niet om te fantaseren."

Ik snap je. Ik wil je dus aanspreken met de taal die wél past bij jouw denkwijze. De taal die ik 'toen' ook had willen begrijpen.

Kennis over je brein, hoe werkt het eigenlijk?

Productiviteit

Productiviteit zit niet in timemanagement maar in jouw energiemanagement. Als je geen energie meer over hebt omdat je brein overbelast is dan zijn alle tools voor productiviteit zinloos.

Breinklas

In een online training, een interactieve lezing of groepstraining laat ik mensen ervaren wat een beetje zorg voor je brein met je kan doen.

 • Je presteert beter
 • Je voelt je fitter
 • Je bent blijer
 • Je bent leuker
 • Je hebt nog energie over als je thuis komt
 • Je kunt écht wat van je takenlijstje afstrepen

Breinklas

De breinklas is onderdeel van een volledig preventieprogramma voor kenniswerkers, ik noem ze breinwerkers. Wanneer je veel achter de computer werkt en je brein veel belast met denkwerk ben je een breinwerker. Nu ook voor ondernemers los te volgen.

Speciaal voor slimme breinwerkers die denken dat een burn-out ver van hun bed is.

Voor breinwerkers

Als jij een team aan breinwerkers aanstuurt, dan kan het niet anders dan dat jij je zorgen maakt of ze niet teveel van zichzelf vragen. Hard werken of veel werken, daar krijg je geen burn-out van.

Maar je brein verkeerd gebruiken, wat veel breinwerkers doen, is wel schadelijk. De schade is groot. Veel groter dan je van te voren kunt inschatten.

Het zorgt voor heel wat gezondheidsproblemen maar ook problemen op het gebied van concentratie en productiviteit. En nog erger, het tast je zelfvertrouwen aan waardoor medewerkers een stapje terugdoen omdat ze niet zeker zijn of zij de juiste oplossing hebben.

Het afschakelen na een werkdag is (zeker als je thuiswerkt) is vaak moeilijk. En daar begint het!

Voorkom hoge verzuimkosten

Voorkom hoge ziekteverzuimkosten en nare gesprekken met je gewaardeerde breinwerkers.

Doe hen én jezelf een breinklas cadeau. Dit zijn 20 korte filmpjes over de werking van je brein en laat je zien hoe je daar invloed op kunt uitoefenen.

Na de breinklas:

 • Zit je lekker in je vel.
 • Ben je vol zelfvertrouwen.
 • Haal je het maximale uit je dag.
 • Kun je (weer) creatieve oplossingen aandragen.
 • Ben je veerkrachtig.
 • Communiceer je sterker.

Naar aanleiding van de breinklas kan ik 1 op 1 coaching aanbieden of groepslessen. Met praktijkopdrachten en tools zet ik mensen in beweging. Dit gaat gepaard met zelfreflectie.

Een ander kun je niet veranderen, maar zelfreflectie levert vaak wel een verandering van gedrag bij jou op. En dat is goud waard. Actie = reactie.

Je bent leuker

Jij bent leuker

Je presteert beter

Je presteert beter

Je kunt taken echt afstrepen

Je kunt écht iets wegstrepen van je takenlijst

Energie over voor thuis

Je hebt nog energie over als je thuis komt

Laat de wolken uit je hoofd verdwijnen

witte veer

Wil je weten welke worstelingen iemand doormaakt wanneer hij of zij in een burn-out zit?
Wil je weten welke lessen ik door ervaring heb geleerd?

Lees dan mijn boek:

Levend Dood. een burn-out je zult er maar mee zitten.

registrereren training funnel schrijven

burn-out boek

De kracht van kwetsbaarheid

Zeker in de tijd van social media denken we vaak dat het met iedereen goed gaat. In mijn boek Levend Dood, een burn-out je zult er maar mee zitten, geef ik mezelf helemaal bloot. Omdat de minder mooie kant ook bij mij hoort! Ik schrok toen ik mijn gedachte terug las toen het weer beter met mij ging. Met een blos op mijn wangen dacht ik:"Oh, mensen zouden dit van me weten!" En direct daarna vond ik dat mensen dit moesten weten!

We delen geen verhalen over dat het ff minder met ons gaat. Want we willen niet zwak zijn en het vertrouwen in onze baas verliezen.

Ik ken dat gevoel!

Maar kwetsbaarheid tonen = kracht

Het gaat niet altijd met iedereen goed. Maar daar kan je wel aan werken. Laten we stappen uit de 'fake' online wereld, en laten we weer echte aandacht hebben voor elkaar.

 • Anti Burn-out
 • Hoe werkt je brein
 • Praktische tips voor betere prestaties
 • Leuker en constructiever met elkaar omgaan

Neem jezelf serieus

#doeislief

 

registrereren training funnel schrijven

Durf jij naar jezelf te kijken?